بستن

EDR چیست؟ و چرا به آن نیاز داریم؟

EDR چیست ؟

فهرست مطالب

Endpoint Detection & Response

EDR یک راهکار امنیت سایبری برای تامین امنیت نقاط پایانی می‌باشد که با نظارت مدوام دستگاه‌های کابران نهایی امکان شناسایی و اتخاذ واکنش متناسب با تهدیدات سایبری را به ارمغان می‌آورد. ابزارهای EDR با جمع آوری و ثبت رفتاری‍‌های سیستمی در نقاط پایانی، استفاده از تکنیک‌های آنالیز داده برای شناسایی رفتارهای مشکوک سیستم، ارائه اطلاعات مستند، جلوگیری از فعالیت‌های مشکوک و ارائه راهکاری اصلاحی جهت بازگردانی سیستم های‌آلوده؛ راهکاری بسیار مؤثر در تامین امنیت سایبری سازمان‌ها به شمار می‌روند.

قابلیت‌های EDR

اگر چه قابلیت‌های EDR بسته به تولید کنند آن می تواند متفاوت باشد با این حال، 5 قابلیت اصلی که یک راهکار امنیت سایبری را به سیستم EDR تبدیل می‌کند به شرح زیر می‌باشد:

  • ادغام (Integration): به طور کلی سیستم‌های EDR کنترل و امینت نقاط پایانی را افزایش می‌دهند؛ از آنجایی که آنتی ویروس‌های ساده به طور کامل تمامی تهدیدات سایبری را پوشش نمی دهند نیاز به ادغام شدن با راهکارهای دیگری را دارند. سیستم‌های EDR بایستی به راحتی امکان تجمیع شدن با سایر ابزارهای امنیت سایبری را داشته باشد.
  • نظارت (Insights): یکی از پایه‌ای ترین وظایف این سیستم‌ها جمع آوری و ذخیر سازی داده‌ها می‌باشد. تحلیلگران با استفاده از ابزارهایی امکان مشاهده داده‌های تجمیع شده، شناسایی روندها و استخراج اطلاعات مورد نیاز از آن‌ها را خواهند داشت. سیستم‌های پیشرفته تر EDR با استفاده از الگوریتم‌های هوش مصنوعی و یادگیری ماشین فرآیند شناسایی تهدیدات را به طور خودکار و پویا پیاده سازی کرده‌اند.
  • واکنش (Response): همانطور که از نام سیستم‌های EDR نیز برمی‌آید؛ تمامی آنها باید مجهز به قابلیت واکنش باشند. به طوری که ادمین شبکه بتواند ضمن واکاوی مشکلات ،راهکارهای حل آنها را نیز اتخاذ نماید. سیستم‌های پیشرفته‌تر، دارای قابلیت واکاوری حافظه سیستم به صورت زنده، جمع‌آوری نمونه از سیستم‌های آلوده و بهره گیری از دادهای قبلی و داده‌های شرایط فعلی جهت ترسیم تصویری جامع، در زمان وقوع حوادث سایبری می‌باشد.
  • فارنزیک (Forensics): بدون شک رهگیری منشا تهدیدات بسیار مهم است و سیستمی که فاقد ویژگی‌هایی جهت کمک به تیم فانزیک باشد یک سیستم EDR به شمار نمی‌رود.
  • اتوماسیون (Automation): سیستم‌های پیشرفته به طور خودکار می‌توانند واکنش‌های لازم در مواجهه با تهدیدات را انجام دهند و فرآیندهای اصلاحی بروی نقطه پایانی آلوده را اجرا نمایند. برای مثال: اتصال سیستم آلوده به شبکه سازمان را قطع یا پروسس های آلوده را متوقف کنند.
edr features scaled

6 دلیل که به EDR نیاز دارید

  1. پیشگیری کافی نیست: در صورتی که راهکارهای پیشگیرانه امنیت سایبری سازمان که شامل فایروال و امنیت نقاط پایانی در جلوگیری از وقوع حمله ناتوان باشند و یا به هر دلیلی با مشکل مواجه شوند شبکه سازمان را بدون تامین امنیت رها خواهند کرد، حمله کننده از این موقعیت حداکثر استفاده را خواهند برد.
  2. تهدیدات می توانند از داخل سازمان هدایت شوند: حمله کنندگان همیشه از خارج سازمان اقدام به حملات سایبری نمی‌کنند؛ یک فلش دیسک آلوده به یک ویروس پیشرفته می‌تواند امنیت سایبری سازمان را به خطر بیندازد.
  3. شفافیت بیشتر در نظارت بر نقاط پایانی: یکی از اساسی ترین قابلیت‌های EDR نظارت کامل و دقیق بر نقاط پایانی‌ست، به طوری امکان مشاهده زنده عملیات انجام گرفته بروی نقطه پایانی را به ارمغان می‌آورد.
  4. واکنش سریع تر در زمان وقوع حوادث: EDR واکنش به وقوع حملات سایبری را با مهار کردن و اصلاح تاثیرات آنها تسریع می‌بخشد و نیاز به مدت زمان کمتری جهت شناسایی و اتخاذ تمهیدات در برابر حملات سایبری، خواهید داشت.
  5. امنیت فعالانه: بهره گیری از سیستم های EDR امنیت سایبری شما را از حالت واکنش پذیر به حالت فعالانه ارتقا خواهد داد. تهدیدات بالقوه شناسایی شده و تاثیرات آنها قبل از انجام خرابکاری‌های پر هزینه مهار می‌شود. این لایه امنیتی فعالانه ریسک نشت اطلاعات سازمان و سایر حوادث سایبری تا حد بسیار زیادی کاهش می‌دهد.
  6. کاهش زمان شناسایی: ممکن است خرابکاری اصلی حمله کنندگان با زمانی که به سازمان راه می‌یابند فاصله زمانی داشته‌باشد و در این مدت زمان ناشناس باقی بمانند. با شناسایی کوچکترین نقض امنیت در سازمان می توان از حوادث بزرگ و زیانبار سایبری جلوگیری به عمل آورد.

تفاوت EDR و Antivirus

در حالت کلی هر دوی این راهکارها وظیفه تامین امنیت نقاط پایانی را بر عهده دارند و تنها در ویژگی ها و نحوه انجام کارشان تفاوت‌هایی وجود دارد. آنتی ویروس‌ با مقایسه فایلها با پایگاه داده امضا مخرب بودن فایل را تشخیص داده و در صورتی که مجهز به موتور هوش مصنوعی باشند توانایی شناسایی فایلهایی که در پایگاه امضا وجود ندارند را نیز خواهند داشت. آنتی ویروس به عنوان اولین لایه در تامین امنیت کلاینت‌ها نقش به سزایی را ایفا می‌کند و توانایی جلوگیری از حملات و کاهش سطح آسیب پذیری سازمان را دارند. اما در صورتی که این لایه امنیتی قادر به شناسایی تهدیدات جدید و پیشرفته نباشد و یا به هر دلیلی بدافزارها توانایی عبور از آنتی ویروس را داشته باشند، اینجاست که EDR وارد داستان می‌شود. سیستم‌های Endpoint Detection & Response با نظارت و واکاوی عمیقی که در سیستم کلاینت ها انجام می‌دهند، کوچک ترین عملیات و رخدادهای سیستم را ثبت و ضبط کرده و در صورت بروز هرگونه اتفاق مشکوک به مدیران سیستم هشدار می‌دهند و حتی قادر به اتخاذ واکنش در مقابله با تهدیدات می‌باشند.

چرا EDR برای سازمان‌ها حیاتی است؟

بیشتر سازمان‌ها و کسب و کارهای بزرگ با توجه به نوع و تنوع خدماتی که ارائه می‌دهند در معرض حملات سایبری بسیاری زیادی می‌باشند. رنج این حملات می‌تواند از بسیار ساده تا پیچیده و سازمان یافته باشند و با اهداف گوناگونی انجام گیرند. ایمیل فیشینگ که شامل یک باج افزار شناخته شده می‌باشد تا بدافزار ناشناخته‌ای که توسط جدیدترین روش‌ها تولید شده و غیر قابل شناسایی است.

راهکاری امنیت شبکه توانایی جلوگیری از بخش عمده حملات سایبری را خواهند داشت ولی کماکان بخشی از حملات توسط این راهکارها قابل شناسایی نمی‌باشد، برای مثال فلش دیسکی که آلوده به بدافزار می‌باشد. به همین دلیل نیاز به راهکارهای تامین امنیت نقاط پایانی غیرقابل چشم پوشی است. راهکارهای ساده آنتی ویروس توانایی پاسخگویی به بخش عظیمی از این نیاز را دارند که در قالب محصولات متنوع آنتی ویروس سازمانی توسط تولید کنندگان عرضه می‌شوند. گرچه تعدادی از تولیدکنندگان راهکارهای آنتی ویروس و EDR را در قالب یک محصول ارائه می‌دهند که هزینه و پیچیدگی‌های به مراتب کمتری نسبت به دو محصول جداگانه خواهد داشت ولیکن تهیه دو محصول جداگانه، با توجه به رویکردهای متفاوت تولید کنندگان می‌تواند باعث افزایش امنیت سایبری سازمان گردد. سیستم‌های  EDR به مدیران شبکه کمک می‌کنند در زمان وقوع حوادث سریع تر تصمیم بگیرند و مانع از گسترش حمله شوند. تنها همین مورد کافی می‌باشد تا نسبت به تهیه یک سیستم EDR قوی و کارآمد بسته به نیاز خود اقدام کنید.

2 دیدگاه

e09d1a09764294511e91b64a8df64c29?s=64&d=mm&r=g

رضوانی · نوامبر 3, 2023 در 3:59 ب.ظ

خیلی مفید بود ممنون چطور میشه این محصول رو تهیه کرد؟

دیدگاهتان را بنویسید

Avatar placeholder

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *