- خانه
- محصولات و خدمات
- امنیت نقاط پایانیامنیت نقاط پایانی پیشرفتهامنیت دادهامنیت زیر ساخت شبکهمدیریت فناوری اطلاعاتحفاظت الکترونیکامنیت نقاط پایانی
امنیت نقاط پایانی (Endpoint Protection Platform)
(آنتی ویروس سازمانی پادویش بیس) Padvish Base
(آنتی ویروس سازمانی پادویش کورپوریت) Padvish Corporate
Kaspersky Small Office Security
Kaspersky Endpoint Security Select
Kaspersky Endpoint Security Advanced
Kaspersky Total Security for Business
Kaspersky Endpoint Security Cloud
Kaspersky Endpoint Security Cloud Plus
Kaspersky Hybrid Cloud Security
(ضد باجگیر سازمانی پادویش) Padvish Anticrypto
Kaspersky Security for Storage
امنیت نقاط پایانی پیشرفتهمرکز کشف و پاسخ نقاط پایانی (Endpoint Detection & Response)مرکز کشف و پاسخ مدیریت شده (Managed Detection & Response)مرکز کشف و پاسخ پیشرفته (eXtended Detection & Response)امنیت دادهامنیت زیر ساخت شبکهفایروال و مدیریت یکپارچه تهدیدات (Firewall & UTM)
APK GATE Unified Threat Management
مدیریت وقایع و امنیت اطلاعات (SIEM)
مدیریت فناوری اطلاعات(Asset Management) مدیریت داراییها
(مدیریت داراییهای پادویش) Padvish AM
(Support Management) مدیریت پشتیبانی
jsjحفاظت الکترونیک
- دانلود
- مقالات
- دعوت به همکاری
- درباره ما
- تماس با ما
- فروش آنلاین
- سفارش آنتی ویروس سازمانی
بستن
SOAR چیست و چه تاثیری در امنیت سایبری سازمان دارد؟
فهرست مطالب
SOAR (Security Orchestration, Automation and Response)
تکنولوژی SOAR برای کاهش پیچیدگی و چالشهای تیم امنیت سایبری در سازمان است. این تکنولوژی با خودکار کردن فرآیندها بین ابزارهای مختلف از طریق یک پلتفرم مرکزی به مدیریت جامعتر و سریعتر رخدادها کمک شایانی میکند. این پلتفرم علاوه بر اینکه به سازمان توانایی واکنش سریعتر به حوادث را میدهد، بلکه با نظارت، درک و جلوگیری از رخدادهای آتی در افزایش امنیت کلی سازمان نیز نقش مؤثری ایفاء میکند.
اجزاء SOAR
یک محصول SOAR دارای 3 قسمت اصلی میباشد که در کنار یکدیگر به این پلتفرم شکل میدهند: Security Orchestration، Security Automation، Security Response
Security Orchestration
پلفترم SOAR به تیمهای امنیتی سایبری را قادر میسازید ابزارهای مختلف امنیتی و مدیریتی را با هم ترکیب کنند و شبکه سازمان را به شیوهی یکپارچهتر و جامعتر رسیدگی کنند. این ترکیب و برقراری ارتباط با سایر ابزارها با استفاده از واسطهای داخلی موجود در پلتفرم و یا سایر واسطهای خارجی و واسطهای نرم افزار انجام میشود. ابزارهای متصل به این سیستم میتواند شامل: سیستم اسکن آسیب پذیریها، امنیت نقاط پایانی، فایروال، سیستمهای تشخیص و جلوگیری از نفوذ، SIEM، هوش تهدیدات و سایر ابزارها.
هر چه دادههای جمعآوری شده از طریق این منابع بیشتر باشد، شانس بیشتری در شناسایی تهدیدات دارید که در نتیجه واکنشهای دقیقتری در برابر حوادث و تهدیدات خواهید داشت. البته نباید از این موضوع غافل شویم که این پلتفرم نیاز بیشتری به بررسی و آنالیز هشدارها و دادهها که از سراسر سازمان جمع آوری میشود، دارد. پس از اینکه Security Orchestration دادهها را جمعآوری و تثبیت میکند تا توابع واکنشی کارشان را شروع کنند، Security Automation وارد عمل میشود.
Security Automation
دادهها و هشدارهایی که توسط Security Orchestration جمعآوری شده است، بررسی و آنالیز میشود تا واکنشهای تکراری و خودکاری ساخته شود و جای واکنشهای دستی را بگیرد. تسکهای انجام شده توسط کارشناسان همانند: اسکن آسیب پذیریها، آنالیز لاگ، بررسی تیکتها و حسابرسیها، توسط این بخش استاندارسازی شده و توسط پلتفرم SOAR به صورت خودکار اجرا میشود. با بهرهگیری از هوش مصنوعی و یادگیری ماشین برای رمزگشایی و انطابق با درک کارشناس و آنالیزگران، SOAR automation تهدیدات را اولویت بندی میکند و ضمن تولید پیشنهادات، واکنشهای آتی را خودکار میکند.
واکنشهای خودکار توسط اجزائی به نام Playbook تعریف میشوند. این playbook ها میتوانند به صورت پیش تعریف شده باشند و یا توسط کارشناسان ایجاد شوند. میتوان چندین playbook را به هم متصل کرد تا بتوان عملیات پیچیده را انجام داد برای مثال: اگر یک آدرس url مخرب در ایمیل یکی از کارکنان کشف شود، یک پلیبوک برای جلوگیری از ایمیل استفاده میشود و دیگری برای تولید هشدار حمله فیشینگ و قرار دادن آدرس آی پی ارسال کننده ایمیل در لیست سیاه برای جلوگیری از حملات احتمالی آینده استفاده میشود.
Security response
واکنش امنیت یک دید جامع نسبت به برنامه ریزی، مدیریت، مانیتورینگ و گزارش گیری عملیاتی که پس از شناسایی تهدیدات انجام میشود را برای کارشناسان امنیت به ارمغان میآورد. این جشم انداز جامع امکان همکاری و به اشتراک گذاری هوش تهدیدات در میان تیمهای امنیت، شبکه و سیستم را فراهم میکند. همچنین شامل فعالیتهای پیش از رخداد مانند: مدیریت و گزارش گیری نیز میباشد.
مزایای SOAR چیست؟
- شناسایی و پاسخ به حوادث سریعتر: تهدیدات امنیتی روز به روز در حال افزایش هستند. SOAR با بهبود مدیریت داده و خودکارسازی عملیات میتواند میانگین زمان مورد نیاز برای شناسایی و میانگین زمان مورد نیاز برای واکنش را کاهش دهد. با شناسایی و واکنش سریعتر به تهدیدات توسط playbook های خودکار اثرات تهدیدات به میزان قابل توجهی کاهش پیدا خواهد کرد.
- اطلاعات بیشتر تهدید: با تطبیق پذیری بیشتر از طریق مجموعه بیشتری از ابزارها و سیستمها، پلتفرم SOAR محتوای بیشتر در خصوص تهدیدات، آنالیز بهتر و اطلاعات بهروزتر در خصوص تهدیدات ارائه میکند.
- مدیریت سادهتر: پلتفرم SOAR با مجتمع کردن داشبورد مدیریتی چندین سیستم امنیتی درون یک واسط، مدیریت امنیت سازمان را بسیار سادهتر و تاثیر گذارتر میکند. این ویژگی با تمرکزگرایی داده و مدیریت آن مدیریت سادهتر و صرفه جویی در زمان را برای تیمهای امنیت به ارمغان میآورد.
- مقیاس پذیری: وظایف زمانبری که مشغله کاری اضافه برای کارمندان ایجاد میکند، توسط Orchestration و Automation این پلتفرم انعطاف پذیر و مقایس پذیری بیشتری دارد.
- تقویت بهرهوری آنالیزگران: این پلتفرم میتواند وظایف تیمهای امنیتی را با خودکار سازی پاسخ به تهدیدات سطح پایین، اولویت بندی کرده و امکان واکنش دادن به تهدیداتی که نیاز به تعامل انسانی دارد را تسریع و تأثیرگذارتر کند.
- علمیات ساده شده: روالهای استاندارد و playbookها که تسکهای سطح پایین را خودکار میکنند؛ باعث میشود تیمهای امنیتی به تهدیدات بیشتری در مدت شمان مشابه پاسخ دهند.
- گزارش گیری و همکاری با سایر سیستمها: در این پلتفرم گزارش گیری و آنالیز دادهها به سرعت تحکیم میکند، فرآیندهای مدیریت داده را بهبود میبخشد و با تقویت واکنش به تهدیدات زمینه لازم برای آپدیت سیاستها و روالهای امنیتی را فراهم میکند.
- کاهش هزینهها: در بسیاری از سناریوها، آنالیز امنیت با استفاده از SOAR باعث کاهش در هزینهها در مقابل آنالیز تهدیدات به روش سنتی میشود.
SOAR vs SIEM vs XDR
سیستمهای SOAR، SIEM و XDR عملکردهای تا حدودی مشابه به هم را دارند، اما هرکدام ویژگیهای منحصر به فرد خود را دارند.
SIEM یا Security Information and Event Management
این راهکار با جمع آوری اطلاعات از ابزارهای امنیتی درون سازمان و تجمیع آنها در یک جا و گزارشات مشکوک و آنومالیها را نشانه گذاری میکند. SIEM ها به طور کلی وظیفه جمعآوری و مدیریت حجم بسیار زیادی از دادههای وقایع امنیتی را بر عهده دارد. SIEM با استفاده از agent هایی اطلاعات را از دستگاهها، سرورها، زیرساخت، شبکه و نقاط پایانی و همچنین ابزارهای امنیتی همچون فایروال، راهکارهای ضد بدافزاری، سیستمهای تشخیص و جلوگیری از نفوذ و سایر ابزارها جمع آوری میکند و سپس با تولید هشدارهای لازم تیمهای امنیتی را از وقایع امنیتی مطلع میکند.
XDR یا eXtended Detection and Response
راهکاری است که با جمعآوری و آنالیز دادههای امنیتی از نقاط پایانی، شبکه و ابر، به تهدیدات واکنش نشان میدهد. همانند SOAR، تونایی واکنش خودکار به وقایع امنیتی وجود دارد، البته XDR توانایی بیشتری نسبت به سیستم SOAR در پاسخهای خودکار پیچیده و جامع در برابر وقایع و تهدیدات دارد. این راهکار همچنین تطبیق پذیری امنیتی را با صرفه جویی در هزینه و نیاز کمتر به نیروی انسانی متخصص سادهتر میکند. XDR ها معمولا برای شناسایی تهدیدات به صورت زنده، واکنش به وقایع و شکار تهدیدات خودکار استفاده میشود.
تولید کنندگان این راهکارها تفاوت بین این ابزارها را رفته رفته کمرنگتر میکنند. سیستمهای SIEM وجود دارد که توانایی واکشن به وقایع امنیتی را داشته باشند. برخی از متخصصان باور دارند که ممکن است روزی XDR تمامی ابزارهای مشابه را جذب کرده و یک راهکار جامع ارائه دهد.
0 دیدگاه